Briose cu cireşe si ovăz

Printeaza

O reteta gustoasa de briose cu cirese si ovaz din: fulgi de ovaz, faina alba, faina integrala, germeni de grau, praf de copt, zahar pudra, bicarbonat de sodiu, ulei de masline, coaja rasa de portocala si cirese uscate. Aceste brioşe sunt o sursă bogată în fibre, deci merită să fie servite la micul dejun. Utilizând ulei de mâsline se măreşte cantitatea de grăsimi bune mononesaturate. Majoritatea brioşelor din comerţ conţin prea mjite grăsimi saturate.

Ingrediente:Briose cu cireşe si ovăz

  • 85 g fulgi de ovăz
  • 100 g făină albă
  • 85 g făină integrală
  • 35 g germeni de grâu, de preferinţă prăjiţi
  • 6 – 1/2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 lingură bicarbonat de sodiu
  • 350 ml lapte bătut
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ou mijlociu
  • coaja rasă de la 2 portocale
  • 115 g cireşe uscate

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190°C (poziţia 5). Se unge cu o linguriţă de ulei de măsline o tavă de brioşe cu 12 locaşuri; fiecare locaş trebuie să aibă aproximativ 6 cm în diametru. Se presară fulgii de ovăz pe o tavă şi se dau la cuptor aproximativ 10 minute sau până când se rumenesc şi devin crocanţi, amestecându-i din când în când. Se transferă într-un castron mare şi se lasă la răcit la temperatura camerei.

Se adaugă făina simplă şi cea integrală peste fulgii de ovăz, germenii de grâu, 5 ‘/2 linguri de zahăr, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu şi se amestecă. Separat se bat laptele bătut, uleiul, oul şi coaja de lămâie într-un castron.

Se face o adâncitură în mijlocul făinii şi se toarnă în ea amestecul de lapte bătut. Se amestecă doar cât ingredientele uscate să se înmoaie. Se adaugă cireşele.

Se pune compoziţia în locaşurile din tavă. Se pudrează fiecare brioşă cu ‘/2 linguriţă de zahăr. Se coc 30 de minute sau până când se rumenesc, iar atunci când sunt înţepate cu o scobitoare, aceasta rămâne curată. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească pe un suport de sârmă.

Se poate înlocui coaja de portocală cu cea de lămâie. Se pun în compoziţie curmale sau mere uscate si măruntite. Inlocuiţi cireşele uscate cu merişor confiat sau cu stafide.

 

Briose cu cireşe si ovăz

Briose cu cireşe si ovăz

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.