Briose cu ciocolata

Printeaza

 

Ingrediente:Briose cu ciocolata

  • 200 g struguri albi
  • 200 g ciocolată albă
  • 4 ouă
  • 125 ml ulei,
  • 200 g zahăr tos
  • 250 g făină
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • două flori de cuişoare
  • praf de copt
  • sare
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • mentă
  • unt

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se mixează albuşurile cu zahărul tos şi zahărul vanilinat până când nu mai cad de pe braţele mixerului. Se adaugă gălbenuşurile, uleiul de floarea-soarelui, o linguriţă de sare, pudra de scorţişoară şi cuişoarele pisate mărunt.

Se mixează, se adaugă făina omogenizată cu un pacheţel cu praf de copt, se amestecă şi compoziţia rezultată se lasă deoparte timp de cinci minute. Se ung cu unt formele de brioşe şi se presară făină. Se toarnă puţină compoziţie, se pun în mijlocul fiecărei forme câte o boabă de strugure şi un cubuleţ de cio­colată albă.

Se acoperă cu restul de com­poziţie, lăsând gol un centimetru, deoarece cresc la copt. Formele de brioşe se .aşază într-o tavă şi se infroâucîncuptor pentru circa20-30 de minute, la foc mediu.

Când sunt gata, se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Se scot samburii de la boabele de struguri si se lasa sa se scurga de suc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.