Brioşe cu ciocolată si iepurasi de martipan

Printeaza

Brioşe cu ciocolată si iepurasi de martipan din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, oua, zahar, zahar vanilat, ulei, lapte batut, cacao, ciocolata, maripan si iepurasi de partipan.

 

Ingrediente:Briose_cu_ciocolata_si_iepurasi_de_martipan

  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte batut
  • 30 g cacao
  • 70 g ciocolata rasa
  • 200 g masa de martipan
  • 18 iepurasi de martipan

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu zahăr tos şi zahăr vanilinat. Se adaugă ule­iul, laptele bătut, făina ameste­cată cu praf de copt şi bicar­bonat, apoi cacao şi ciocolată rasă şi se omogenizează.

Se repartizează aluatul în adânciturile formei de brioşe, unsă în prealabil cu unt.

Fieca­re adâncitură se umple numai pe 2/3, deoarece aluatul creşte la cuptor. Se încinge cuptorul la 180 CC.

Se coc brioşele cca 20 minute. Intre timp, se întinde o foaie din masa de marţipan, pe planşeta tapetată cu zahăr pudră şi se decupează discuri mici, de mărimea unui bănuţ.

Se scot din formă brioşele şi se lasă să se răcească.

Se acoperă cu discuri de marţipan, pe care se aşază iepuraşi de marţipan.

 

Brioşe cu ciocolată si iepurasi de martipan

Briose_cu_ciocolata_si_iepurasi_de_martipan

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.