Briose cu carne de vitel si ardei capia

Printeaza

Briose cu carne de vitel si ardei capia din: carne de viţel tocată, ardei graşi verzi, ardei capia, ceapa, cartofi, telina, unt, ceapă verde, ou, patrunjel, ulei, sare, piper.

Briose_cu_carne_de_vitel_si_ardei_capia

Ingrediente:

  • 500 g carne de viţel tocată
  • 2 ardei graşi verzi
  • 5 ardei capia
  • 2 cepe
  • 500 g cartofi pentru piure
  • 1 ţelină mică
  • 100 g unt
  • ceapă verde
  • 1 ou
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa. Taie în cubuleţe ardeii verzi şi doi capia. Taie în rondele ardeii capia rămaşi. Căleşte ceapa până se înmoaie. Pune ardeii cuburi, căleşte-i două minute, apoi adaugă carnea tocată. Potriveşte de sare, piper şi ţine zece minute la foc potrivit.

Lasă un sfert de oră la răcorit. Adaugă oul şi pătrunjelul tocat mărunt. Toarnă compoziţia în forme de brioşă şi dă la cuptor 30 de minu­te. între timp, curăţă şi fierbe cartofii cu ţelina în apă cu sare.

Când sunt gata, fă-le piure, adaugă unt şi sare. Scoate brioşele din formă, aşază ronllele de ardei capia şi ornează cu piure, ceapă verde, piper şi un moţ de ardei.

Briose cu carne de vitel si ardei capia

Briose_cu_carne_de_vitel_si_ardei_capia

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bune briosele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.