Briose cu branza si dovlecel

Printeaza

Briose cu branza si dovlecel din: unt, dovlecei, faina, praf de copt, sare, oregano, oua, lapte, ulei de floarea soarelui, ardei, branza cheddar, branza brie.

Ingrediente:Briose_cu_branza_si_dovlecel

  • 1 lingurita de unt
  • 2 dovlecei mici sau 1 mare, taiati cubulete
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura frunze proaspete de oregano sau 1 lingurita de oregano uscat
  • 3 oua, batute usor
  • 100 ml de lapte
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 ardei rosii, curatati de coaja si taiati in bucati mici
  • 85 g de branza Cheddar, rasa
  • 100 g de branza brie sau camembert

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190C. Tapeteaza o tava de briose cu 10 forme de hartie. Topeste untul intr-o oala si gateste usor dovleceii 5 minute, cât să se înmoaie.

Amestecă făina cu praf de copt, oregano, puţină sare şi piper, într-un bol mare. Fă o adâncitură în mijloc şi adaugă ouăle, laptele şi uleiul, amestecând tot timpul pentru a aduce făina înspre centru.

Bate totul aproximativ 1 minut, pentru a obţine un aluat fin.

Adaugă în aluat dovleceii, ardeii, două treimi din brânza Cheddar şi toată cantitatea de brie sau camembert, amestecând bine. împarte aluatul în formele de brioşă şi presară deasupra restul de Cheddar.

Dă brioşele la cuptor 25-30 de minute, până par ferme la atingere, devin aurii şi prind crustă la suprafaţă. Serveşte-le calde sau la temperatura camerei.

Briose cu branza si dovlecel

Briose_cu_branza_si_dovlecel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.