Briose cu aroma de portocale

Printeaza

Briose cu aroma de portocale din: ulei, faina, zahar brun, praf de copt, seminte de mac, lapte, ou, portocale rosii, zahar.

Ingrediente: Briose_cu_aroma_de_portocale

  • 5 linguri ulei de rapiţă sau floarea-soarelui, plus puţin extra pentru a unge tava
  • 300g de făină
  • 175g de zahăr brun
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 2 linguri seminţe de mac
  • 200ml de lapte
  • 1 ou
  • coaja rasă de la 2 portocale roşii, zeama de la 2
  • 140g de zahăr alb

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C şi unge cu puţin ulei o tavă de 12 brioşe. Amestecă făina, zahărul brun, praful de copt şi seminţele de mac într-un bol mare.

Intr-un alt bol, combină uleiul, laptele, oul, coaja rasă şi zeama de la una dintre portocale.

Lucrând foarte repede, toarnă ingredientele umede peste cele uscate şi omogenizează-le cu o furculiţă – compoziţia trebuie să aibă mici cocoloaşe, aşa că nu o omogeniza prea tare.

Transfer-o în tavă şi dă brioşele la cuptor 10-12 minute, până când se umflă şi devin aurii.

Intre timp, combină restul de coajă rasă cu zahărul alb într-un bol mic. Stoarce şi portocalele rămase.

Lasă brioşele să se răcească 2 minute, apoi transferă-le pe un grătar pentru prăjituri.

Lucrând din nou repede, toarnă zeama în amestecul cu zahăr, apoi pune câte o lingură pe fiecare brioşă, repetând până când epuizezi amestecul.

Lasă-le să se odihnească 5 minute înainte de servire.

 

Briose cu aroma de portocale

Briose_cu_aroma_de_portocale

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.