Briose cu arahide si miere

Printeaza

Briose cu arahide si miere din: unt, arahide, faina, praf de copt, bicarbonat, oua, zahar, iaurt, ulei, lapte, smantana dulce, lichior de oua.

Ingrediente:Briose cu arahide si miere

  • unt pentru forme
  • 150 g arahide glazurate cu miere
  • 250 g făină
  • 3 linguriţe praf de copt
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 150 g iaurt natur
  • 75 ml ulei vegetal
  • 100 ml lapte
  • 200 ml smântână dulce
  • 50 ml lichior de ouă

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru brioşe.

Tăiaţi mărunt 140 g de arahide glazurate cu miere. Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat. Bateţi ouăle şi adăugaţi cu grijă zahăr, iaurt, ulei şi lapte. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet înglobaţi bucăţile de arahide glazurate cu miere.

Umpleţi uniform aluatul în forme. Lăsaţi 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi încă 5 mi¬nute în forme.

Bateţi smântână dulce până devine frişcă, apoi înglobaţi lichiorul de ouă.

Decoraţi brioşele reci cu amestecul de frişcă şi lichior de ouă şi cu restul de arahide glazurate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.