Brioşe crocante cu unt

Printeaza

Brioşe crocante cu unt din: mere, suc de lamaie, ghimbir, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, oua, zahar, zahar vanilat, ulei, iaurt, unt, crema de branza de vaci, unt de arahide, arahide.

Ingrediente:Briose_crocante_cu_unt

  • 2 mere mici
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 20 g ghimbir proaspat
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 70 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 130 g unt moale
  • 175 g crem de branza de vaci
  • 50 g unt de arahide
  • 50 g zahar pudra
  • 150 g arahide nesarate

 

Mod de preparare:

Se decojesc merele, se curăţă de cotoare şi de seminţe şi se rade; se stropesc cu suc de lămâie. Se decojeşte ghimbirul şi se rade, se amestecă împreună cu merele. Se încinge cuptorul la 200°C.

Se tapetează cu suporturi de hârtie adânciturile unei fiirme de brioşe. Se amestecă făina cu praf de copt şi bicarbonat. Separat, se bat ouăle cu zahărttos şi zahăr vanilat; se înglobează uleiul şi iaurtul, apoi amestecul de făină şi merele.

Se împarte compoziţia în forme şi se coace 25 min. Se amestecă untul moale cu brânză de vaci, unt de arahide şi zahăr pudră; crema se dă la frigider.

Se toacă arahidele şi se prăjesc într-o tigaie. Se aşază câte 2 linguri de cremă pe fiecare brioşă. Se tăvălesc prin alune.

Brioşe crocante cu unt

Briose_crocante_cu_unt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.