Brioşe cu cremă si zmeură

Printeaza

O reteta de briose cu crema si zmeura din: faina, praf de copt, sare, zahar, cacao, oua, unt, lapte, suc de zmeura, budinca de vanilie, frisca si zmeura.

Ingrediente:Brioşe cu cremă si zmeură

aluat:

  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf sare
  • 80 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 175 ml lapte

in plus:

  • 150 ml suc de zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri praf de budinca de vanilie
  • 200 g frisca
  • 200 g zmeura

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se tapetează forma de brioşe cu suporturi de hârtie. Se amestecă făina cu praf de copt, sare, zahăr şi cacao. Se bat ouăle. Se topeşte untul şi se adaugă la ouă, împreună cu laptele; se adaugă compoziţia de făină şi se înglobează. Se aşază aluatul în forme şi se coace cca 25 min. Se lasă să se răcească.

Apoi se taie cu un cuţit câte un căpăcel de la fiecare brioşă şi se scobeşte puţin cu linguriţa. Miezul scos se foloseşte pentru alte prăjituri. Se dă în clocot sucul de zmeură cu zahăr; se adaugă praful de budincă dizolvat în prealabil în apă şi se dă în clocot până se îngroaşă. 1-2 linguri din această compoziţie se repartizează în adânciturile brioşelor.

Se bate frişca şi 1-2 linguri din ea se repartizează pe brioşe, ca şi zmeura curăţată. Se lasă să se răcească, până ce se întăreşte glazura.

Brioşe cu cremă si zmeură

Brioşe cu cremă si zmeură

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune briosele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.