Brioşe cu ciocolată şi merişoare

Printeaza

O reteta de briose cu ciocolata si merisoare din: faina, pudra de cacao, scortisoara, zahar brun, merisoare, ciocolata neagra, iaurt, lapte, ulei de floarea soarelui si ou.

Ingrediente:Brioşe cu ciocolată şi merişoare

  • 250g făină amestecată cu 2 linguriţe de praf de copt
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 85g de zahăr brun
  • 85g de merişoare uscate
  • 25g de ciocolată neagră, tocată
  • 125g de iaurt
  • 125ml de lapte
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ou, bătut uşor

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se aşază hârtie pentru brioşe în cele 12 găuri ale unei tăvi pentru brioşe. Se cern făina, cacaua, praful de copt şi scorţişoara într-un bol. Se adaugă amestecând zahărul şi merişoarele. Se pune ciocolata la microunde 1-1½ minute pe treapta medie, se amestecă şi se lasă deoparte.

Se amestecă iaurtul şi laptele cu uleiul şi oul. Se face o gaură în mijlocul amestecului de făină şi se adaugă lichidul amestecând încet. Se toarnă jumătate din ciocolată deasupra, se încorporează cu grijă , apoi se toarnă şi restul de ciocolată şi se încorporează. Ai grijă să nu amesteci prea tare.

Se aşază compoziţia în formele de brioşe şi se lasă la cuptor 15-20 de minute până când cresc şi se întăresc.

Brioşe cu ciocolată şi merişoare

Brioşe cu ciocolată şi merişoare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.