Briose bavareze cu merisoare si ciocolata amaruie

Printeaza

Briose bavareze cu merisoare si ciocolata amaruie din: faina, praf de copt, zahar, unt, coaja de lamaie, gem de merisoara, oua, zahar vanilat, ciocolata amaruie.

Briose_bavareze_cu_merisoare_si_ciocolata_amaruie

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt topit
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 borcan gem de merişoare
  • 3 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g ciocolată amăruie

 

 

Mod de preparare:

Se prepară un aluat omogen din ingredientele menţionate (în afară de gem şi ciocolată). Se lasă să se odihnească la fri­gider 2 ore.

Se împarte aluatul în două porţii inegale: una din 2/3 din aluat şi alta din 1/3 din aluat. Porţiunea mare de aluat se re­partizează în 6 forme mari de brioşe. Se apasă cu degetele pe margini şi în adâncitura forma­tă se aşază gem şi câte o bucăţică de ciocolată.

Din restul de aluat se întinde o foaie, pe tava tapetată cu făi­nă şi se decupează din ea dis­curi de mărimea formelor. Se aşază peste umplutura din forme şi se presează. Se coc brioşele 30 min. în cuptorul în­cins la 180 °C.

Se răstoarnă brioşele şi se lasă să se răcească; se ornează cu gem sau frişcă.

Briose bavareze cu merisoare si ciocolata amaruie

Briose_bavareze_cu_merisoare_si_ciocolata_amaruie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.