Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolată

Printeaza

O reteta de briose cu banane si fulgi de ciocolata din: ulei, banane, ou, albusuri, lapte degresat, faina, zahar tos, bicarbonat, coaja de portocala si ciocolata.

Ingrediente:Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolată

  • 2 linguri ulei
  • 200 g banane fara coaja, taiate in bucati mari
  • 1 ou intreg
  • 2 albusuri
  • 250 ml lapte degresat
  • 400 g faina pentru prajituri
  • 150 g zahar tos sau zahar brun
  • 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 50 g ciocolata amaruie cu 70% cacao, taiata in bucati mici

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 190°C. Folosind o pensula se unge cu 1 lingura de ulei o tava pentru briose cu cupe de cate 6 cm diametru. Folosind un blender sau un mixer, se face un piure din banane, o lingura de ulei, oul intreg, albusurile si laptele.

Se cern faina, zaharul si bicarbonatul de sodiu intr-un castron mare, se adauga coaja rasa de portocala si ciocolata. Se incorporeaza piureul de banane fara a amesteca prea mult, altfel briosele se vor ingreuna. Nu are importanta daca raman mici cantitati de faina neincorporata.

Se toarna amestecul in formele pentru briose, umpland pana la doua treimi din inaltime. Se coc 25 de minute sau pana cand briosele au crescut si sunt rumenite.

Se scoate tava din cuptor si se scot briosele. Se servesc fierbinti sau la temperatura camerei, preferabil in ziua in care au fost coapte.

Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolată

Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.