Briose aromate cu fructe

Printeaza

Briose aromate cu fructe din: caise, migdale, faina, malai grisat, praf de copt, sare, unt, zahar, sirop de artar, oua, lapte, zahar pudra.

Ingrediente:Briose_aromate_cu_fructe

  • 300 g caise
  • 50 g migdale rase
  • 200 g faina
  • 50 g malai grisat
  • 2 lingurite praf de copt
  • sare
  • 75 g unt
  • 50 g zahar
  • 125 g sirop de artar
  • 2 oua
  • 175 ml lapte
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală caisele, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se taie cuburi de 1 cm. Se rumenesc migdalele într-o tigaie, fără adaos de grăsime. 2 într-un castron se amestecă făina cu mălai, praf de copt şi 1 praf de sare.

Se topeşte untul şi se toarnă în alt cas­tron; se adaugă zahărul, siropul de arţar şi ouăle. Se amestecă. Această compoziţie se adaugă în castronul cu făină, urmată de lapte. Se frământă rapid şi se înglobează apoi cuburile de caise şi migdalele rase.

Se tapetează cu suporturi de hârtie adânciturile formelor de brioşe. Se aşază aluatul şi se coace 25-30 min. Se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.

Briose aromate cu fructe

Briose_aromate_cu_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.