Briose aperitiv

Printeaza

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 150 g unt
  • 8 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 g smantana
  • 200 g sunca de Praga
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1 legatura de patrunjel
  • 130 g drojdie
  • sare

Mod de preparare:

Dizolva drojdia in lapte. Adauga putina faina si sare si lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a dospit, adauga untul taiat cubulete, smantana, ouale $i restui de faina.

Amesteca energic, dupa care pune verdeata, ardeiul gras, rosia si sunca, toate taiate mai mic. Aluatul astfel obtinut lasa-l cateva minute sa se odihneasca. Umple cu el formele de briose unse cu unt.

Coace-le la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute.  Umple numai o treime din capacitatea forme-lor, deoarece briosele cresc.

Dupa ce s-au racit, taie briosele pe jumatate si serveste-le cu pateu frecat cu verdeata sau chiftelute din ficat.

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O idee foarte buna pentru aperitiv. O sa fac si eu niste briose.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.