Briosa cu sunca si praz

Printeaza

Briosa cu sunca si praz din: sunca, faina, praz, oua, lapte, smantana, unt, praf de copt, sare, piper.

 

Ingrediente :Briosa cu sunca si praz

  • 200 g şuncă
  • 2 fire de praz
  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 125 ml lapte
  • 125 g smântana
  • 80 g unt
  • 1 şi 1/2 plicuri praf de copt
  • sare
  • 1 linguriţă piper boabe

 

Mod de preparare:

Tai şunca bucăţele, cureţi prazul şi-l tai rondele şi le laşi deoparte până aluatul.

Amesteci apoi făina cu pra­ful de copt, pui untul moale şi ouăle bătute cu laptele şi smântână şi frămânţi un aluat moale în care presari sare după gust şi boabele de piper.

La sfârşit, adaugi şunca şi prazul tăiate torni compoziţia într-un vas rotund uns cu unt.

Poţi să faci şi brioşe mai mici în forme de tarte unse cu unt.

Dai brioşa la cuptor pentru 30 de minute şi când e gata, o laşi să se răcească, apoi o scoţi pe un platou şi o tai felii.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Briose cu sunca si masline

Briose cu sunca si masline

Briose cu sunca si masline din: oua, faina, cascaval, sunca, ciuperci, masline, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 4 linguri făină cu vârf 150 g caşcaval 150 g şuncă presată 150 g ciuperci 150 g măsline negre, fără sâmburi 1 linguriţă praf de copt sare piper   Mod de preparare: Dai caşcavalul prin […]

 

Briose cu sunca si masline

Briose cu sunca si ciuperci

Briose cu sunca si ciuperci din: ceapa, ardei, ciuperci, sunca, capere, faina, verdeturi, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, mustar, iaurt. Ingrediente: 12 forme din hârtie de copt 1 ceapă 1 ardei roşu 100 g ciuperci Champignon 150 g şuncă 250 g făină 3 linguri capere 1 lingură de amestec verdeţuri 1 priză […]

 

Briose cu parizer

Briose cu pasta de sunca

Briose cu pasta de sunca din: faina, zahar, unt, drojdie, oua, portocala, felii de sunca, coniac, unt. Ingrediente: 520 g făină 100 g zahăr 120 g unt 40 g drojdie proaspătă 3 ouă 1 portocală 150 g felii de şuncă de pasăre 1 lingură coniac 20 g unt pentru forme   Mod de preparare: Pentru […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.