Branzoaice

Printeaza

Branzoaice 

Ingrediente:Branzoaice

  • 400 g făină
  • 150 g untură
  • 1 pahar lapte
  • 50 g drojdie
  • 3 linguriţe zahăr
  • 1 linguriţă rasă de sare

Ingrediente umplutură: 200 g brânză, 1 ou, 1 lingură smântână, 1 linguriţă făinâ, sare, vanilie şi zahăr după gust.

 

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un vas, se face loc la mijloc şi se pune untura bine sleită, nu lichidă.

Se frământă. După ce făina a cuprins toată untura, se adaugă, turnat cu încetul, laptele în care s-a muiat drojdia, zahărul şi sarea.

Se frământă mai departe şi când aluatul nu se mai lipeşte de vas, se dă la o parte la rece, lăsându-l să crească încet circa trei ore.

Se întinde foaia de aluat nu prea subţire se taie pătrate de 6- 9 cm, se pune deasupra câte o linguriţă de umplutură, se aduc colţurile la mijloc în formă de plic, apăsând uşor cu degetul muiat în apă, ca să se lipească, se ung cu ou şi se dau la cuptor la foc bun.

Umplutura: brânza de vacă dată prin sită se freacă cu un ou, făină, smântână, un praf de sare, vanilie şi zahăr după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.