Branzoaice cu stafide si smantana

Printeaza

Branzoaice cu stafide si smantana din: faina, zahar, oua, drojdie, ulei, unt de 80% grăsime, coaja de lamaie, zahar vanilinat, lapte, sare, brânză dulce, smântâna, stafide, esenţă de rom.

Ingrediente:Branzoaice cu stafide si smantana

  • 1 kg făină
  • 60 g zahăr
  • 3 ouă
  • 50 g drojdie
  • 100 ml ulei
  • 250 g unt de 80% grăsime
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 pli­curi zahăr vanilinat
  • 2 căni lapte călduţ
  • 2 linguriţe sare

Pentru umplutură:

  • 1 kg brânză dulce
  • 200 g smântână
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 plicuri za­hăr vanilinat
  • 100 g stafide
  • 1/2 fiolă esenţă de rom

Mod de preparare:

Hidratezi stafidele în esenţa de rom diluată cu apă caldă. Amesteci droj­dia cu 2-3 linguri lapte călduţ şi câte 2 linguri zahăr şi făină.

Laşi maiaua să crească. Freci gălbenu­şurile cu restul de zahăr până îşi dublează volumul. Adaugi untul moale, la tem­peratura camerei.

Cerni făina şi faci în mij­loc o adâncitură în care pui sarea, gălbenuşurile, maia­ua, albuşurile bătute spumă şi aromele. Amesteci şi încorporezi treptat uleiul, frământând aluatul.

Laşi aluatul să crească la cald, până îşi dublează volumul.

Freci 3 gălbenuşuri cu zahărul şi zahărul vanilinat, smântână, brânza, stafide­le scurse, coaja de lămâie, 3 albuşuri bătute spumă tare şi amesteci totul până la omogenizare. Intinzi câte o foaie de 1/2 cm, pe masa de lucru unsă cu ulei.

Tai pătrate cu latu­ra de 10 cm, pe care pui câte 1 lingură de umplutu­ră. Uneşti două câte două colţurile opuse. Ungi brân- zoaicele cu ouăle rămase, în prealabil bătute.

Le coci în cuptorul preîncălzit, în tava tapetată cu hârtie de copt, pentru circa 25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.