Branzica in ciocolata amaruie

Printeaza

Branzica in ciocolata amaruie din: brânză slabă, zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie, unt, ciocolată amăruie sau cu lapte.

Branzica_in_ciocolata_amaruie

Ingrediente:

  • 500 g brânză slabă
  • 4-5 linguri zahăr
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • câteva picături de esenţă de vanilie (după gust)
  • 80 g unt
  • 200 g ciocolată amăruie sau cu lapte, după gust

 

Mod de preparare:

Aşezi brânza într-un tifon curat şi o storci, apoi o răstorni în vasul în care o vei prepara. Amesteci cu restul de ingrediente, mai puţin cu ciocolata.

Frămânţi bine ameste­cul şi formezi nişte bastonaşe, de circa 1,5-2 cm grosime, pe care le ţii circa 2 ore la frigider. Poţi face şi alte forme, de, exemplu biluţe, inimioare, discuri etc.

Topeşti cio­colata pe aburi, într-un vas cu dia­metrul de cel mult 10-12 cm. Mo­delezi brânzica întărită, cu ajutorul unor scobitori sau, preferabil, cu beţişoare pentru fript (se poate şi fără), pe care le înfigi în ciocolata lichefiată.

Scurgi bine batoanele de ciocolată, apoi le aşezi pe o tavă. Când sunt toate gata, le mai laşi la frigider, până când glazura şi ciocolata se întăresc. Păstrezi batoanele în loc răcoros.

Branzica in ciocolata amaruie

Branzica_in_ciocolata_amaruie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.