Branza topita

Printeaza

 Branza topita

Ingrediente:Branza topita

  • 2 l de lapte
  • 2 kg brânză de vaci
  • 6 ouă
  • 400 g unt
  • 800 g smântână
  • sare
  • piper
  • delicat
  • 3 linguriţe de bicarbonat

 

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert, se adaugă brânza de vaci la scopt, o stoarcem în tifon, după care o dăm prin maşina de carne.

Brânza măcinată o amestecăm cu untul, ouăle,sarea, piperul, delicatul, bicarbonatul şi o lăsăm să stea timp de 10-12 ore la macerat.

Punem apoi compoziţia într-o cratiţă cu fundul dublu la foc potrivit, mestecăm cu lingura de lemn, până devine o pastă fluidă fără boţuri, după care dăm cratiţa deoparte, adăugăm smântâna, o încorporăm bine, dăm gust de sare şi piper, apoi o turnăm în forme diferite şi dăm la rece. Acoperim vasele după ce s-a răcit compoziţia.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.