Braciole de vita cu garnitura de cartofi crocanti si rozmarin

Printeaza

Braciole de vita cu garnitura de cartofi crocanti si rozmarin din: fleica de vita, salam italian, branza, parmezan, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper, cartofi, rozmarin.

Ingrediente:Braciole de vita cu garnitura de cartofi crocanti si rozmarin

  • 800 g fleică de vită
  • 100g salam italian
  • 100g brânză moale
  • 50 g parmezan
  • 100g pesmet
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1/2 legătură de pătrunjel tocat mărunt
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare şi piper negru după gust
  • ulei de măsline pentru prăjit

Pentru cartofii cu rozmarin:

  • 600 g cartofi
  • 200 ml ulei de măsline
  • 2 fire de rozmarin
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Tăiaţi membrana fleicii, îndepărtaţi marginile, crestaţi-o pe lungime şi deschideţi-o ca pe o carte. Asezonaţi cu sare şi piper negru.

Intr-un bol, amestecaţi usturoiul, pisat în prealabil cu puţină sare, ceapa verde tocată mărunt, pătrunjelul, salamul tăiat julien foarte mărunt, brârjza moale tăiată cuburi, parmezanul ras, uleiul de măsline şi pesmetul (prăjit într-o tigaie uscată).

Umpleţi carnea cu amestecul şi rulaţi. Legaţi cu sfoară alimentară şi puneţi în frigider pentru 1-2 ore, timp în care aromele se vor întrepătrunde.

Apoi tăiaţi în felii de 4 cm şi prăjiţi-le în tigaie, cu capac, 2-3 minute pe fiecare parte. După aceea introduceţi carnea în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 10 minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.