Bouillabaise cu sofran

Printeaza

Bouillabaise cu sofran din: file de peste, ulei de masline, scoici, creveti prefierti, ceapa, telina, usturoi, rosie, ardei gras, ardei iute, seminte de fenicul, frunza de dafin, coaja de portocala, sofran, sare, piper, zeama de lamaie, vin, paine.

Ingrediente:Bouillabaise_cu_sofran

  • un kilogram si jumatate de file de peste proaspat sau congelat (cel putin 3 feluri de peste)
  • 6 linguri de ulei de masline
  • jumatate de kilogram de scoici
  • o cana de creveti prefierti
  • 2 cepe tocate
  • 3 tulpini de telina tocate
  • 2 catei de usturoi zdrobiti si 3 intregi
  • o rosie mare cubulete
  • un ardei gras tocat
  • un ardei iute
  • o lingura de seminte de fenicul
  • o frunza de dafin
  • coaja unei portocale
  • jumatate de lingurita de sofran pudra
  • sare si piper dupa gust
  • 4 cani de apa
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • o cana de vin alb
  • cateva felii de paine

 

Mod de preparare:

Mixaţi în blender ardeiul iute, căţeii de usturoi întregi, sare şi 2 felii de pâine. Adăugaţi câte puţin ulei de măsline până se încorporează complet. Consistenta trebuie să fie a unei paste. Sotati într-o tigaie cu ulei ceapa şi felina, adăugaţi usturoiul pisat şi ardeiul gras, apoi roşia şi seminţele de fenicul, 3 linguri de ulei de măsline, coaja de portocală şi frunza de dafin.

Sotati până ce ceapa devine aurie. Tăiaţi fileurile de peşte şi adăugati-le la amestecul de legume împreună cu 4 căni de apă. Când compoziţia fierbe, reduceţi flacăra şi adăugaţi peste 10 minute scoicile şi crevetii, şofran, sare, piper, zeamă de lămâie şi vin.

Mai tineti 5 minute pe foc şi serviţi cu pasta de pâine şi ulei de măsline.

Bouillabaise cu sofran

Bouillabaise_cu_sofran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.