Bostanei umpluti cu urda

Printeaza

Bostanei umpluti cu urda din: bostanei, urda, pesmet, parmezan, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara, usturoi, rosii coapte, ulei de masline, ardei gras, ciboulette, sare si piper macinat.

Ingrediente:Retete

  • 1,2 kg bostanei
  • 250 g urda
  • 2 linguri cu pesmet
  • 2 linguri cu parmezan ras
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1/4 lingurita cu praf de scortisoara
  • 1/4 lingurita cu nucsoara rasa
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g rosii coapte
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 1 ardei gras uscat
  • 1 lingura cu ciboulette tocata
  • sare si piper maicnat

 

Mod de preparare:

Spălaţi bostăneii şi tăiaţi-le un capac. Fierbeţi-i 10 minute pe aburi, scurgeţi-i şi lăsaţi-i să se răcorească.

Scobiţi bostăneii cu o linguriţă, lăsînd o margine de 5 mm grosime.

Frecaţi urda cu furculiţa, împreună cu pesmetul, parmezanul, coaja de lămîie, mirodeniile, sarea şi piperul.

Umpleţi bostăneii cu acest amestec şi puneţi-le căpăcelele.

Curăţaţi usturoiul scoţînd şi germenul. Opăriţi roşiile 15 secunde, jupuiţi-le, scoateţi sîmburii şi zdrobiţi pulpa.

Puneţi pulpa de roşii într-o tigaie, împreună cu uleiul, usturoiul, ardeiul tăiat bucăţele, 3 linguri cu apă, sare şi piper.

Aşezaţi bostăneii umpluţi în tigaie, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă pe foc mic timp de 20 de minute.

Serviţi bostăneii umpluţi calzi sau la temperatura camerei, cu sos de roşii şi presăraţi cu ciboulette.

 

Pofta buna!

 

 

 


poste iti place si:

Dulceata de bostan

Dulceata de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de caise si scortisoara. Ingrediente: 1 ½ kilograme dovleac 100 ml apa 1 1/ 5 kilograme zahar 5 linguri suc de lamaie 4 linguri lichior de caise ½ lingurite scortisoara   Mod de preparare: Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a putea […]

 

retete

Galuste dulci cu migdale si seminte de bostan

Galuste dulci cu migdale si seminte de bostan din: gris, zahăr pudră, făină de năut, praf de nucşoară, migdale,seminţe de bostan (decojite şi prăjite), fulgi de cocos. Ingrediente: 100 g gris 750 g zahăr pudră 900 g făină de năut 1 linguriţă praf de nucşoară 1 ceşcuţă migdale tăiate mărunt 1 ceaşcă seminţe de bostan […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • retete cu urda de oaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.