Bors de zarzavat de vara

Printeaza

Bors de zarzavat de vara din: ceapa, ulei, ardei gras, ardei iute, bostanel, morcov, telina, cartofi, pastai, rosii, varza, orez, oua, frunze de telina, frunze de patrunjel, sfecla rosie, loboda, leustean, bors si sare.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 1 ardei rgas
  • 1 ardei iute
  • 1 bostanel
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 500 g cartofi
  • 200 g pastai
  • 500 g rosii bine coapte
  • 1/4 dintr-o varza potrivit de mare
  • 2 linguri orez
  • 5-6 oua
  • 1 legatura frunze de telina
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • sfecla rosie
  • 1 legatura loboda
  • 1 legatura leustean
  • 1 l bors
  • sare

 

Mod de preparare:

In oala cu ulei pui la călit toate legu­mele: ceapa, ardeii tăiaţi mărunt, ţelina, morcovul, date pe râzătoare, varza tăiată fideluţă, păstăi- le curăţate de aţe şi rupte dacă sunt prea lungi şi car­tofii tăiaţi cubuleţe. Toate acestea le amesteci pe foc câteva minute după care adaugi roşiile mixate în blender.

Apoi mai laşi câte­va minute şi adaugi apă sufi­cientă pentru a fierbe. Când toate legumele sunt aproa­pe fierte, adaugi verdeaţa fără leuştean, tăiată mărunt. Laşi totul la fiert acoperit cu capac şi apoi adaugi borşul fiert în alt vas.

Potriveşti borşul la gust, iar când înce­pe să clocotească, spargi pe rând ouăle şi adaugi orezul şi leuşteanul.

Bors de zarzavat de vara

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • bors de zarzavat de vara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.