Bors de urzici

Printeaza

O reteta delicioasa de bors de urzici din: bors, ceapa rosie, orez, faina, unt, patrunjel, urzici, morcovi, ou, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 ml borş
  • o ceapă roşie
  • 50 g orez
  • o jumătate de lin­guriţă de făină
  • două linguri de unt
  • o legătură de pătrunjel
  • 500 g urzici
  • doi morcovi
  • un ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Urzicile se curăţă, se spală şi se fierb. Când s-au înmuiat se scurg de apă şi se toacă mărunt. In acest timp se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc ceapa tocată, făina, sarea şi piperul.

Se stinge cu un litru de apă caldă, iar după ce începe apa să clocotească, se adaugă urzi­cile, morcovii tăiaţi rondele şi orezul.

Când s-au înmuiat se toarnă borşul şi se mai lasă să dea câteva clocote. Se drege borşul cu ou bătut foarte bine şi se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat.

Bors de urzici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.