Borş tradiţional de spanac

Printeaza

Borş tradiţional de spanac din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean si patrunjel.

Ingrediente:Bors_traditional_de_spanac

  • 2 kg spanac
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 500 g cartofi
  • 2 cepe
  • 500 ml suc de rosii
  • 1,5 l bors
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 400 g costita afumata
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape, apoi îl laşi la scurs într-o strecurătoare. Cureţi ră- dăcinoasele şi ceapa. Tai în cuburi morcovul şi pătârnacul, ceapa mărunt, iar costiţa în fâşii sau cubuleţe.

Pui se­parat la fiert 1,5 I apă. în oala pentru ciorbă înăbuşi ceapa în ulei. Adaugi legumele, costiţa şi puţină apă şi continui să le înăbuşi împreună pentru 5 mi­nute.

Adaugi spanacul tăiat în fâşii, apoi stingi cu apă fier­binte. Laşi să fiarbă, iar între timp, cureţi, speli şi tai în cu­buri cartofii.

Adaugi şi cartofii în oală şi laşi să fiarbă ciorba circa 15 minute. Separat, într- un vas mai mic, pui borşul să fiarbă.

Torni apoi în oală borşul, împreună cu sucul de roşii. Laşi ciorba să mai dea în câte­va clocote, apoi o sărezi după gust şi stingi focul.

Presari le­uştean şi pătrunjel tăiate mă­runt. Serveşti borşul fierbinte, cu crutoane.

Borş tradiţional de spanac

Bors_traditional_de_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.