Bors taranesc de vacuta cu legume

Printeaza

Bors taranesc de vacuta cu legume din: piept de vita, burta de vita, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei kapia, pulpa de rosii, bors de casa, leustean verde, sare, piper.

Ingrediente:Bors_taranesc_de_vacuta_cu_legume

  • 500 g piept de vită
  • 1 kg burtă de vită prefiartă
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi potriviţi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1 ardei kapia verde
  • 3 linguri pulpă de roşii (conservă)
  • 500 ml borş de casă (sau zeamă de lămâie)
  • leuştean verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi burta, le porţionezi şi le pui la fiert în mai multă apă şi cu puţină sare. Îndepărtezi cu grijă spuma formată până când zeama este curată. Când sunt aproape fierte carnea şi burta, adaugi legumele curăţate, spălate şi tăiate după preferinţă. Acoperi oala cu capac şi laşi să fiarbă circa 30 de minute, la foc mic, până când toate sunt bine pă trunse.

Adaugi pulpa de roşii, borşul fiert şi spumuit separat (sau zeamă de lămâie), potriveşti gustul de sare, piper şi laşi să mai clocotească încă 3-4 minute, după care stingi focul. Adaugi leuştean tocat mărunt, acoperi cu capac şi laşi să se aromatizeze 5 minute înainte de a o servi.

Bors taranesc de vacuta cu legume

Bors_taranesc_de_vacuta_cu_legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nela Petrusin

    Foarte bine arata cioba de vacuta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.