Bors taranesc cu praz

Printeaza

Bors taranesc cu praz din: praz, ceapa, ardei, morcovi, dovlecel, cartofi, telina, ulei, sare, piper, patrunjel, frunze de telina, ardei iute murat si bors.

Ingrediente:Bors_taranesc_cu_praz

  • un fir de praz
  • o ceapa alba
  • 2-3 ardei
  • 2 morcovi
  • un dovlecel
  • 3 cartofi
  • o telina mica
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • o legatura patrunjel
  • o legatura frunze de telina
  • un ardei iute murat
  • bors dupa gust

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală toate legumele. Prazul se taie rondele, ceapa se toacă fâşii foarte subţiri, ardeii se taie cubuleţe şi se călesc câteva minute în ulei. Se toarnă într-o oală 4 l de apă şi se pun prazul, ceapa şi ardeii la fiert. între timp, se curăţă dovleceii, cartofii, ţelina şi morcovii şi se taie cubuleţe.

Se adaugă în ciorbă restul legumelor tocate şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Spre sfârşit, se adaugă ardeiul iute mărunţit şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Ciorba se drege cu bors, sare şi piper, dacă mai este nevoie, iar, la sfârşit, se adaugă pătrunjelul tocat si frunzele de telină.

Bors taranesc cu praz

Bors_taranesc_cu_praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.