Bors rusesc cu vita, sfecla si smantana

Printeaza

Bors rusesc cu vita, sfecla si smantana din: carne grasă de vacă, rosii, morcov, rădăcină de pătrunjel, ardei gras, ceapa, sfecla-rosie, varza dulce, smantana, bors, marar, patrunjel, piper, sare.

Bors_rusesc_cu_vita_sfecla_si_smantana

Ingrediente:

  • 700 g carne grasă de vacă
  • 500 g roşii
  • 1 morcov mic
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 1 sfeclă-roşie
  • 1 varză dulce
  • 200 g smântână
  • 1 l borş
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Spăl carnea, o tai în bucăţi şi o pun la fiert în apă. Adun spuma de câte ori este nevoie, adaug puţină sare şi las pe foc până când carnea e aproape fiartă.

Adaug sfecla, ceapa, morcovul şi rădăcina de pătrunjel, toate tăiate ca tăiţeii. Las să dea în câteva clocote şi pun ardeiul tăiat felii subţiri şi varza tocată fin.

Separat, opăresc roşiile, le curăţ de coajă, le tai cubuleţe şi le adaug în supă peste celelalte legume.

Potrivesc de sare şi piper, acresc cu borş după gust, acopăr şi opresc focul numai după ce legumele s-au pătruns bine.

La final, adaug verdeaţa tocată. Borşul rusesc se serveste musai cu smântână.

Bors rusesc cu vita, sfecla si smantana

Bors_rusesc_cu_vita_sfecla_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.