Bors de rata cu leustean
PrinteazaBors de rata cu leustean din:carne de rata, bors, ardei, oua, ceapa, leustean, rachiu, sare, piper.
- 1,2 kg carne de raţă
- 2 1/2 l apă
- 1/2 l borş
- sare
- piper
- 2 cepe
- 2 ardei graşi
- 2 ouă de raţă
- leuştean
- 1 păhărel de rachiu de corcoduşe
Mod de preparare:
Bine curăţată, trecută prin flacără, apoi spălată cu multă apă rece, se pune carnea la fiert cu apă şi o linguriţă de sare. Luaţi cu grijă spuma, adăugaţi ceapa tocată şi ardeii graşi.
Când carnea este aproape fiartă, puneţi borşul fiert separat. Separat fierbeţi ouăle de raţă, 12-15 minute, tăiaţi-le în rondele sau cuburi şi puneţi-le în preparat.
La sfârşit, adăugaţi leuşteanul tocat şi rachiul.
Pofta buna!