Bors polonez cu sfecla si coaste de vita
PrinteazaBors polonez cu sfecla si coaste de vita din: coaste de vită, kaizer, frunze de dafin, boabe de piper, boabe de ienibahar, seminţe de fenicul, ceapa, rădăcinoase (morcov, ţelină, pătrunjel), praz (partea albă), untura, varza, sfecla rosie, hribi uscaţi, cârnaţi de casă afumaţi, smântână, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g coaste de vită
- 200 g kaizer
- 6 frunze de dafin
- 10 boabe de piper
- 6 boabe de ienibahar
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- 2 cepe mici
- 400 g rădăcinoase (morcov, ţelină, pătrunjel)
- 1/2 praz (partea albă)
- 60 g untură
- 400 g varză ,
- 300 g sfeclă roşie
- 100 g hribi uscaţi
- 200 g cârnaţi de casă afumaţi
- 250 g smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui coastele în apă rece cu sare, dai oala la foc şi laşi să fiarbă 40 de minute. înmoi ciupercile. Cureţi rădăcinoasele şi prazul şi le tai cubuleţe, pe care le căleşti până se înmoaie în 1/2 untură încinsă.
Adaugi kaizerul în oala cu carne, condimente, dafinul şi ceapa curăţată şi tăiată în două; fierbi până se înmoaie carnea. Torni peste legumele călite supa de carne strecurată.
Când dă în fiert, adaugi varza tăiată fideluţă, sfecla curăţată şi tăiată cubuleţe şi ciupercile scurse de apă, apoi fierbi până se înmoaie legumele, încingi untura rămasă, căleşti cârnatul tăiat felii şi le torni pe toate în supă.
Mai fierbi 5 minute. Condimentezi cir sare şi piper după gust. Opreşti focul, tai carnea de vită şi kaizerul bucăţi mici şi le pui în supă. Serveşti borşul fierbinte, cu pâine de casă şi smântână.
Bors polonez cu sfecla si coaste de vita
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/bors-polonez-cu-sfecla-si-coaste-de-vita html