Bors pescaresc cu perisoare

Printeaza

O reteta de bors pescaresc cu perisoare din: peste, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, varza, ardei grasi, leustean, bors, sare, piper, franzela, oua, marar, faina, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1-2 kg peste
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina mai mare
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1/2 varza proaspata
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 l bors, fiert separat
  • sare
  • piper

perisoare:

  • carnea de peste dezosata
  • 2 felii de franzela inmuiata in lapte si apoi soarse
  • 4 oua
  • 1 ceapa rasa
  • 1 legatura marar verde
  • faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dezosaţi peştele şi puneţi la fiert oasele în 2 I apă cu sare şi piper. Curăţaţi zarzavatul şi tăiaţi-l în cubuleţe. Puneţi-I la fiert, se­parat, în apă cu sare. Când zarzavatul este fiert, strecuraţi pr intr-o sită fină zeama – de oase de peşte peste supa de zarzavat. Lăsaţi să fiarbă la foc mic.

Tocaţi carnea dezosatăîmpreuhă cu pâinea, adăugaţi ceapa rasă şi măr-arul tocat, ouăle bătute, sare şi piper, după gust. Amestecaţi bine ingredientele şi când amestecul este omo­gen, formaţi din el perişoare cu mâinile trecute prin făină. Puneţi perişoarele la fiert în ciorba care fierbe la foc mic.

După 15 minute adăugaţi borşul fiert separat şi leuşteanul tocat mărunt.

Bors pescaresc cu perisoare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.