Bors pescaresc cu hrean
PrinteazaBors pescaresc cu hrean din: peste, morcov, ceapa, ardei grasi, rosii, radacina de patrunjel, oua, bors, patrunjel, leustean, hrean, sare, piper.
- 1,5 kg peste marunt
- 1 kg peste mare
- 1 morcov
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 4-5 rosii
- 1 radacina de patrunjel
- 2 oua
- 1 l bors
- patrunjel
- leustean
- hrean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele şi spalaţi-a bine. Peştele mare îl tăiaţi în bucăţi şi îl păstraţi într-o farfurie, iar peştele mic îl puneţi într-o oală la fiert cca 1,5 1 apă rece cu sare. Când este foarte bine fiert, strecuraţi zeama, puneţi-o din nou la fiert.
Când clocoteşte, adăugaţi zarzavatul curăţat şi bine spălat pe care-l lăsaţi să fiarbă până se înmoaie. Strecuraţi iar zeama şi, când clocoteşte, adăugaţi bucăţile de peşte mare şi borşul. Il lăsaţi să fiarbă 10-15 minute, îl încercaţi să vedeţi dacă este fiert şi retrageţi oala de pe foc.
Tocaţi pătrunjelul şi leuşteanul mărunt şi presăraţi deasupra. Lăsaţi oala acoperită câteva minute, apoi potriviţi borşul de sare şi dregeţi-l cu ou. Serviţi, eventual, cu hrean ras.
Bors pescaresc cu hrean
Pofta buna!
In ciorba pescareasca nu se pune hrean