Bors de pasare cu telina si morcov

Printeaza

Bors de pasare cu telina si morcov din: pasăre de curte (găină, raţă sau curcă), rădăcină de ţelină, morcovi, tulpini de ţelină, cartofi, orez, varză acră, oua, bors.

Bors_de_pasare_cu_telina_si_morcov

Ingrediente:

  • 1 pasăre de curte (găină, raţă sau curcă)
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 4 morcovi
  • câteva tulpini de ţelină
  •  3 cartofi de dimensiune medie
  •  1 ceşcuţă orez
  • opţional, 1 far­furioară de varză acră tocată mărunt
  • 2 ouă
  • 1/2 l borş

Mod de preparare:

Treci prin flacără pasă­rea curăţată, pentru a fi siguri că nu a mai rămas puf sau pene, o porţionezi şi o pui la fiert la foc iute, în 5 litri de apă.

După ce începe să se for­meze spuma, reduci focul la mic şi îndepărtezi spuma. Continui fierberea 20 de minute, până când carnea e aproape fiartă.

Cureţi legumele, le speli şi le tai după preferinţă. Pui la fiert ingredientele în următoarea ordine: ţelina, 2 morcovi, orezul, iar după 3 minute cartofii, tulpinile de ţelină mărunţite, varza şi morcovii rămaşi, raşi fin si căliţi.

Separat fierbi borşul, îi îndepărtezi spuma şi laşi ciorba să mai fiarbă.

După 5 minute de la ulti­mul clocot, stingi focul după care dregi borşul cu cele 2 ouă bătute cu un praf de sare.

Când serveşti ciorba, presari porţiile cu leuştean tocat.

Bors de pasare cu telina si morcov

Bors_de_pasare_cu_telina_si_morcov

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.