Borş oltenesc cu praz

Printeaza

O reteta gustoasa de bors cu praz, morcovi, ardei, rosii, cartofi, fasole, slanina, boia iute, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Borş oltenesc cu praz

  • 3 fire de praz
  • 3 morcovi
  • 2 ardei
  • 3-4 roşii
  • 3 cartofi
  • 200 g fasole fideluţă
  • 250 g slănină cu boia
  • 1 l bors
  • un praf boia iute
  • sare
  • piper
  • o legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Pentru început, se taie slăninuţă cubuleţe şi se perpeleşte la foc mic. Cubuleţele de slăninuţă se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant.

Separat, se curăţă toate legumele, se spală, se taie mărunt şi se pun în oală să fiarbă la foc potrivit.

După ce au fiert, se scot roşiile şi morcovii cu spumiera şi se pasează cu blenderul. Crema se toarnă în ciorbă şi se lasă să clocotească încă puţin.

Se drege cu sare şi piper, se adaugă borş iar, la sfârşit, se pun cubuleţele de slăninuţă şi rondelele de praz tăiate fin. Borşul se serveşte ornat cu pătrunjel verde şi cu boia iute de ardei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.