Bors de miel cu lobodă

Printeaza

O reteta de bors de miel din: carne de miel morcov, pastarnac, telina, cartofi, orez, loboda, ceapa verde, leustean, bors, suc de rosii si sare.

Ingrediente:Bors de miel cu lobodă

  • 400 g de carne de miel
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mijlocie
  • 3 cartofi
  • 2 linguri de orez
  • 4 legături de lobodă
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de leuştean
  • 500 ml de borş
  • 150 ml de suc de roşii
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea şi puneţi-o la fiert în 2 I de apă re­ce cu puţină sare. îndepărtaţi, când este nevoie, spuma forma­tă. Când carnea este aproape fiartă, curăţaţi şi spălaţi legu­mele. Daţi rădăcinoasele pe râzătoare, iar cartofii tăiaţi-i cuburi.

Curăţaţi carnea şi porţionaţi-o. Adăugaţi-o în ciorbă, împre­ună cu rădăcinoasele şi cartofii. După 15 minute, adăugaţi ore­zul, loboda şi ceapa tăiate mărunt. Fierbeţi separat borşul şi turnaţi-l în ciorbă după alte 5 minute, împreună cu sucul de roşii.

Săraţi ciorba după gust şi stingeţi focul după câteva clo­cote. Turnaţi ciorba în farfurii şi serviţi-o cu leuştean tocat mă­runt, alături de smântână.

Bors de miel cu lobodă

Bors de miel cu lobodă

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Asta-i singura ciorba de miel care-mi place!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.