Bors la putina

Printeaza

Bors la putina din: tarate, malai, paine neagra, huste, crengute de visin.

Ingrediente:Retete_1

  •  2 kg tarite
  • 1 kg malai
  • 1/2kg paine neagra
  • 1 kg huste (tarite care ramin pe fundul borsului) sau 30g drojdie
  • 1 crenguta de visin sau de marar

 

Mod de preparare:

Se pun taritele si malaiul la inmuiat cu apa calduta, intr-o putina mica, intr-un borcan mare de sticla sau intr-un vas de pamint, si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta.

Se amesteca bine, se acopera, se lasa 5-6 ore, dupa care se adauga hustele sau maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si putina apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa dospeasca.

Maiaua se adauga in vas cind compozitia este abia calduta, sa nu se opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga piinea neagra prajita, crenguta de visin, eventual si marar uscat si se pastreaza la loc cald.

Dupa 24 de ore, cind borsul s-a limpezit, se stoarce painea si se scoate. Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas si se pastreaza la rece.

 

 

 

1 comentariu

  1. Borsul asta ….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.