Bors gustos de peste (crap)

Printeaza

Bors gustos de peste din: crap, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, orez, patrunjel, marar, leustean, apa, bors, sare.

 

Ingrediente:Bors de peste (crap)

  • 1 kg crap
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • un păstărnac
  • o jumătate ţelină
  • o ceapă
  • o lingură orez
  • pătrunjel şi mărar verde
  • 2 crenguţe leuştean
  • 1 l apă
  • 1 l borş
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă bine peştele de solzi, apoi se scot intestinele, se îndepărtează aripile şi se spală.

Se taie bucăţi. De la baza capului se scoate osul pătrat, care amărăşte.

Se pune apa într-o oală să fiarbă şi, când dă în clocot, se pun legumele curăţate, spălate şi tăiate mărunt.

Când legumele sunt fierte se pune orezul; se lasă să fiarbă 10 minute.

Apoi se pun bucăţile de peşte şi se lasă să fiarbă 15 minute.

Se adaugă borşul cald, se potriveşte de acru şi se pune sare.

Se adaugă leuşteanul şi se lasă să dea câteva clocote şi apoi se scoate.

Se adaugă mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt.

Se serveşte cald sau rece.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Ciorba de peste (Bors de peste)

Ciorba de peste (Bors de peste)

Ciorba de peste (Bors de peste) din: peste, ceapa, orez, leustean, sare, bors, piper. Ingrediente: circa 1 kg peşte (uzual, crap) 2 cepe 2 linguri orez leuştean sare 1 l borş piper   Mod de preparare: Se pun la fiert 2 I apă şi 1 litru de borş. Când încep să fiarbă, se adaugă ceapa […]

Borş de păstrăv

Bors de peste asortat

Bors de peste asortat din: biban, crap, somn, morcovi, cartofi, ceapa, patrunjel, concentrat de legume, dafin, bors. Ingrediente: 300 g biban 300 g crap 300 g somn 3 morcovi 2 cartofi 2 cepe 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură concentrat de legume deshidratate 1 frunză de dafin 1 I borş   […]

Bors de peste cu verdeata

Bors de peste moldovenesc

Bors de peste moldovenesc din: peste mic, capete de crap, cozi de crap, crap, stiuca sau salau, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, rosii, otet sau bors, leustean, sare. Ingrediente: 1/2 kg peşte mic, proaspăt 2 capete de crap 2 cozi de crap 1 kg crap, ştiucă sau şalău 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 ardei gras […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.