Bors gustos de perisoare

Printeaza

Bors gustos de perisoare din: carne tocata, orez, ceapa, telina, morcovi, patrunjel, ardei gras, bors, patrunjel, leustean, smantana, sare si piper.

Ingrediente:

  •  300 g carne tocata amestec porc zi vita
  • 100 g orez
  • o ceapa mare
  • o telina
  • doi morcovi
  • o radacina patrunjel
  • un ardei gras
  • bors dupa gust
  • patrunjel si leustean verde
  • smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa tocată mărunt. Opreşte jumătate din cantitate, iar peste cealaltă adaugă morcovii, ţelina şi albitura, tăiate foarte mărunt sau date pe râzătoare.

Ardeii îi tai cubuleţe. Fierbe legumele în doi litri de apă cu sare, timp de jumătate de oră.

Fierbe orezul câteva minute, amestecă-l în carnea tocată, adaugă restul de ceapă, pătrunjel verde tocat şi un ou crud. Condimentează cu sare şi piper, amestecă bine şi modelează perişoarele.

Fierbe perişoarele în ciorbă 20 de minute, apoi adaugă borş deshidratat, după gust, şi mai dă câteva clocote.

După ce ai stins focul, drege borşul cu un ou bătut cu smântână şi presară leuştean tocat.

Bors gustos de perisoare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.