Bors de gaina cu taitei si leustean

Printeaza

Bors de gaina cu taitei si leustean din: carne de găină, ceapa, morcov, patrunjel, leustean, bors, rosii, sare, apa, făină, oua.

Bors de gaina cu taitei si leustean

Ingrediente:

  • bucăţi de carne de găină
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • pătrunjel
  • leuştean verde
  • borş
  • 3 roşii
  • sare
  • apă

Pentru taitei:

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • sare
  • 2-3 linguri apă

Mod de preparare:

Cerni făina pe o planşetă, la mijloc faci un loc şl pui ouăle, puţină sare şi apă. Amesteci cu o lingură de lemn, apoi frămânţi. împărţi aluatul în două, întinzi două foi subţiri şi le laşi la zvântat.

Presari puţină făi­nă peste ele şi le rulezi, apoi tai cu un cuţit bun tăiţei cât mai subţiri, îi răsfiri şi îi laşi din nou la zvântat.

Fierbi carnea în apă rece cu sare, având gri­jă să spumezi de câte ori este nevoie. Adaugi ceapa, morcovul şi patrunjelul, cât mai mărunt tăiate.

Când carnea este aproape fiartă, adaugi în oală tocmăgeii. Separat, fierbi borşul şi îl torni când fiertura este gata, împreună cu roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate feliuţe.

Mai laşi să dea câteva clo­cote, presari leuşteanul tocat mărunt şi acoperi oala cu un capac. Stingi focul, după care poţi să serveşti borşul.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun borsul de gaina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.