Borş din verdeaţă

Printeaza

Borş din verdeaţă

Ingrediente:Borş din verdeaţă

  • 500 g spanac
  • 2 legături lobodă
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 salată verde
  • l morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură leuştean
  • 1/2 l borş
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi rădăcinoasele, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar verdeţurile le speli cu apă rece şi le laşi în strecurătoare să se scurgă.

Căleşti apoi rădăcinoasele rase în ulei încins şi după ce s-au înmuiat, adaugi ceapa şi usturoiul tocate şi le laşi pe foc mic. Stingi cu 3 l de apă, pui spanacul, salata şi loboda tăiate mărunt şi laşi totul să fiarbă. Intr-o altă oală fierbi şi borşul.

După ce au fiert toate, torni borşul, potriveşti de sare, dai în 2-3 clo­cote, iei oala de pe foc şi presari leuşteanul tocat.

Borş din verdeaţă

Bors din verdeata

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.