Bors din carne de pui

Printeaza

Bors din carne de pui din: pui, ceapa, telina, loboda, usturoi, morcov, ardei gras, sare, suc de rosii, taitei de casa, bors, leustean, ou.

Ingrediente:Bors din carne de pui

  • 1 pui mijlociu
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 legatura de loboda
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • sare
  • 1 pahar cu suc de rosii
  • 100 g taitei de casa
  • 1 l bors
  • leustean
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Spălaţi puiul, tăiaţi bucăţi şi puneţi carnea să fiarbă cu apă rece cât s-o acopere. Când dă în clocot aruncaţi apa, spălaţi carnea şi oala, puneţi din nou la foc cu 2 l de apă rece. Spumuiţi când dă în clocot, continuaţi fierberea 30 min. Scoateţi puiul pe o farfurie.

Curăţaţi legumele şi loboda, spălaţi, tăiaţi felii mici şi puneţi să fiarbă cu carnea. După 20 min săraţi mâncarea, adăugaţi tăiţeii de casă fierţi separat şi limpeziţi cu apă rece, sucul de roşii şi leuşteanul tocat. Daţi în clocot, acriţi cu borşul fiert separat şi spumuit.

Puneţi în oală carnea de pasăre fiartă (fără piept). Stingeţi focul, iar după 5 min dregeţi borşul cu ou bătut cu supă fierbinte. Serviţi fierbinte, cu pâine proaspătă.

30

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Alexandra Vasiliu

    Borsul este foarte bun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.