Borş de viţel

Printeaza

Borş de viţel

Ingrediente:Borş de viţel

  • 1 kg carne de viţel
  • 1 1 apă
  • 2 ceşti borş
  • zarzavat de supă
  • 1 ceapă
  • sare
  • pătrunjel
  • leuşlean
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smîntină

 

Mod de preparare:

Tăiem carnea de viţel în 5 bucăţi, o spălăm şi o punem la fiert. Luăm spuma şi adăugăm zarzavatul tăiat fin, ceapa to­cată, sarea.

Cînd carnea este fiartă, adăugăm bor­şul clocotit şi înainte de a  servi la masă, punem pătrunjel şi leuştean tocate mă­runt, lăsînd borşul să mai dea un clocot cu verdeaţa.

Dregem borşul de viţel cu două gălbe­nuşuri şi cu două linguri de smantînă, amestecate bine în castron. Turnăm încet borşul în momentul cînd servim la masă.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Bun borsul de vitel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.