Bors de vitel cu smantana
PrinteazaBors de vitel cu smantana din: carne de vitel, ceapa, patrunjel, leustean, rosii, napi, bors, sare, piper, smantana.
- 1 kg carne de viţel
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de leuştean
- 200 g roşii
- 150 g napi
- 3l apa
- 1/2 l borş
- sate
- piper
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-le la fiert cu apă rece. Luaţi cu atenţie spuma, apoi puneţi în vas sare, ceapa tocată, ţelina şi napii tăiaţi mărunt.
După 40-45 de minute de fierbere, când aţi constatat că toată carnea este bine pătrunsă, adăugaţi borşul fiert separat, roşiile curăţate şi tocate în cuburi mici. Mai lăsaţi să clocotească 15 minute. Puneţi verdeaţa tocată fin şi smântână.
Pofta buna!