Bors de urzici cu telina si albitura

Printeaza

O reteta simpla de bors de urzici cu telina si albitura din: ceapa, morcovi, telina, albitura, ulei, orez, urzici, bors, knorr, sare, ceapa verde si leustean.

Ingrediente:Bors de urzici cu telina si albitura

  • ceapă 100 g
  • morcovi 100 g
  • ţelină şi albitură 100 g
  • ulei 75 ml
  • orez 50 g
  • urzici 6-800 g
  • borş 700 ml
  • knorr şi sare după gust
  • o legătură mică de ceapă verde şi una de leuştean

 

Mod de preparare:

Zarzavatul se taie mărunt şi se căleşte în ulei cu puţină apă. Se adaugă apă cu o linguriţă de Knorr şi se fierbe aproximativ 10-15 minute. Se adaugă orezul spălat şi urzicile curăţate, spălate şi opărite câteVa minute în apă clocotită cu sare.

După ce toate ingredientele sunt pătrunse, se adaugă borşul fiert separat şi se potriveşte gustul cu sare. Ceapa verde se taie mărunt şi se adaugă în oală.

Se mai lasă să dea câteva clocote, după care se trage vasul de pe foc şi se adaugă leuşteanul tocat mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.