Bors de urzici cu iaurt si hrean

Printeaza

Bors de urzici cu iaurt si hrean din: urzici, ceapa, usturoi, orez, iaurt, bors, leustean, piper, sare, ou si hrean.

Ingrediente:Bors_de_urzici_cu_iaurt_si_hrean

  • 1 kg urzici
  • 1 ceapă
  • 1 că­pă­țână de usturoi
  • 1 lingură orez
  • 200 ml iaurt
  • 1 l borș
  • leuștean
  • piper
  • sare
  • 1 ou
  • 1 linguriță de hrean ras

 

Mod de preparare:

Se spală urzicile, se opăresc și se toacă. Se toacă și ceapa. Se pune totul la fiert în 2 l de apă clocotită. Se taie mărunt usturoiul. După 30 min. se adaugă orezul. Se bate iaurtul cu ou, zeama din ciorbă și usturoi pisat. După ce orezul a fiert 15 min., se pune borșul cu hrean, sare și piper.

După încă 5 minute, se drege ciorba cu iaurtul bătut, se dau câteva clocote și se ia de pe foc. Se presară leuștean tocat.

Bors de urzici cu iaurt si hrean

Bors_de_urzici_cu_iaurt_si_hrean

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Anastasia Miron

    Ce verde e borsul asta :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.