Bors de urzici (varianta)

Printeaza

Bors de urzici 

Ingrediente:Bors de urzici

  • 500 g urzici
  • 1 1 apă
  • 2 ceşti borş
  • 1 ceapă
  • 1 ar­iei gras
  • un vîrf de cuţit boia roşie (paprica)
  • 10 g orez
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură făină

Mod de preparare:

 

Curăţăm urzicile şi le spălăm. Apoi le punem într-o oală cu apă clocotită să­rată. In timp ce fierb, pregătim rîntaşul. înfierbîntăm uleiul, turnăm făina şi ames­tecăm pînă se înroşeşte. Prăjim apoi în rîntaş ceapa tocată mărunt. Presărăm boiaua. Stingem cu zeamă de urzici. Adău­găm sare, orez şi ardei gras. Cînd au fiert, adăugăm borşul clocotit.

Servim cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.