Bors de sfecla rosie cu cartofi
PrinteazaBors de sfecla rosie cu cartofi din: sfecla, cartofi, morcov, ceapa, oua, smantana, bors, patrunjel, leustean.
- 1 sfecla rosie
- 250 g cartofi
- 100 g morcovi
- 2 cepe mari
- 2 oua
- 100 ml smantana
- 1 l bors
- 1 leg patrunjel
- 1 leg leustean
Mod de preparare:
Sfecla şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe, iar ceapa, curăţată şi spălată, se taie fideluţă, apoi se pun toate să fiarbă într-o oală cu apă rece.
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în rondele, care se adaugă în oală în momentul în care sfecla s-a înmuiat. Intre timp se fierbe borşul într-o altă oală apoi se strecoară şi se toarnă în oala în care fierb legumele.
Se mai lasă la fiert un sfert de oră la foc mic. La sfârşit, înainte de a lua borşul de pe foc, se drege cu ouăle bătute bine cu smântână şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!