Reteta bors de sfecla

Printeaza

 Reteta bors de sfecla

Ingrediente:Bors de sfecla

  • 1 kg sfeclă roşie
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 3 cartofi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • o legătură de pătrunjel
  • o legătură de leuştean
  • sare
  • piper
  • 1/2 l borş
  • 2 l apă
  • 1 lingură de bulion
  • 2-3 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi sfecla, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, le treci prin râzătoare, iar cepele le tai mărunt. Le pui pe toate la fiert. După 20 de minute adaugi cartofii tăiaţi cuburi.

Când legumele au fiert, potri­veşti de sare şi piper şi adaugi borşul fiert înainte. Presari verdeaţa tocată mărunt. Sepa­rat, desfaci o lingură de bulion în 2-3 linguri de ulei şi torni pasta în borş.

Mai laşi să dea câteva clocote. Dacă nu e post borşul de sfe­clă este şi mai bun dacă-l dregi cu smântână.

Borş de sfeclă

Bors de sfecla

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi place la nebunie borsul de sfecla.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.