Borş de pui la gheaţă

Printeaza

Borş de pui la gheaţă 

Ingrediente:Borş de pui la gheaţă

  • 1 l lapte prins
  • 3 sfecle roşii
  • 1/4 l borş
  • 4 ouă
  • 2 castraveţi
  • 1 legătură de verdeaţă (mărar şi pătrun­jel)
  • 1/2 piept de pui
  • 5 linguri smântână
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Ţii laptele la rece cât pregăteşti borşul. Pui la fiert borşul cu sfecla dată pe râzătoare. După ce sfe­cla s-a înmuiat bine, iei borşul de pe foc, îl laşi să se răco­rească, apoi îl dai la rece. Speli pieptul de pui şi-l pui la fiert în apă cu sare. Fierbi ouăle tari şi când sunt gata le cureţi de coajă şi le tai mărunt.

Speli castraveţii, îi tai felii, apoi tai fin mărarul şi pătrunjelul. După ce a fiert pieptul de pui, îl tai bucăţele şi-l amesteci cu ouăle şi castraveţii. Scoţi de la rece laptele şi borşul, le adaugi în castron peste carne şi castraveţi, le amesteci pe toate, adaugi smântână şi potriveşti gustul de sare.

Aduci borşul într-un castron aşezat pe o tavă cu gheaţă. Este o mâncare foarte potrivită pentru zilele călduroase de vară.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.