Bors de praz (varianta)

Printeaza

Bors de praz din: praz, ceapa, morcov, pastarnac, orez, bulion, bors, leustean, sare.

Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și fibre. De asemenea, conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Prazul poate fi folosit într-o varietate largă de preparate culinare. Este adesea utilizat ca ingredient aromatic în supe, tocănițe, salate și mâncăruri cu legume. Părțile comestibile ale prazului includ partea albă a tulpinii și o parte a frunzelor verzi.

Consumul de praz poate aduce diverse beneficii pentru sănătate. Fiind bogat în fibre, poate contribui la sănătatea digestivă și la menținerea unui tranzit intestinal regulat. De asemenea, conține compuși sulfurați care au fost asociati cu proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii.

 

Ingrediente:Bors de praz

  • 2-3 fire de praz
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 5-6 linguri orez
  • 2-3 linguri bulion
  • 1 cană borş
  • 1 legă­tură leuştean
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul şi păstâmacul se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se călesc în ulei.

Se adaugă prazul tăiat rondele de 1 cm şi 2-3 l de apă.

Se lasă la fiert 10-15 minute, apoi se adaugă orezul şi bulionul şi se lasă la fiert.

Când orezul este fiert, se acreşte cu o cană de borş fiert sepa­rat, se potriveşte de sare şi se adaugă leuşteanul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa de cartofi noi cu praz

Supa de cartofi noi cu praz

Supa de cartofi noi cu praz din: cartofi, ceapa, praz, telina, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1 ţelină 1 morcov 1 ardei gras 1 dovlecel 300-400 ml suc de roşii 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Taie cartofii, […]

 

Ciorba de praz cu laptuci

Ciorba de praz cu laptuci

Ciorba de praz cu laptuci din: mazare, smantana, galbenusuri, praz, laptuci si unt. Ingrediente: 500 g mazăre uscată 200 g smântână 2 gălbenuşuri 100 g praz 2 l apă 3 lăptuci 500 g unt   Mod de preparare: Se fierb în apă, laolaltă, mazărea, lăptucile şi prazul, timp de trei sferturi de oră. Sc scot […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.